Je scriptie combineren met een bijbaan: hoe doe je dat?

Het schrijven van je scriptie is een van de laatste onderdelen van je studie, en ook gelijk een van de belangrijkste. Je zult er veel tijd en moeite in moeten stoppen, dus soms kan het lastig zijn om naast je scriptie tijd over te houden voor werk en vrijetijdsbestedingen. Natuurlijk wil je wel een zakcentje blijven verdienen, dus hoe kun je het beste het schrijven van je scriptie combineren met je bijbaan?

Vind een bijbaan waarbij je zelf kunt kiezen wanneer je kunt werken

Het is in eerste instantie al lastig om een baan te vinden waarbij je genoeg tijd overhoudt voor je studie, maar als je bezig bent met je scriptie, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk tijd aan besteden. Daarom kan het helpen om op zoek te gaan naar een bijbaan waarbij je gemakkelijk zelf je werktijden kan bepalen en waarbij je ook in het weekend en in de avonduren aan de slag kan. Zo hou je meer tijd over om overdag aan je scriptie te werken, en kun je in de avond of in het weekend even je hoofd legen en bezig zijn met iets anders.

Ga op zoek naar een baan die met je scriptie te maken heeft

Stel je voor dat het je lukt om een bijbaan te krijgen in het werkveld waar je scriptie over gaat! Dit zou natuurlijk ideaal zijn. Zo kun je meer kennis opdoen over je onderwerp en wellicht met collega’s praten en hun mening vragen. Voor sommige onderwerpen zal dit niet zo makkelijk haalbaar zijn, maar het is altijd goed om het te proberen, en als je geen bijbaan kan vinden die direct te maken heeft met het onderwerp van je scriptie, kun je altijd proberen iets te vinden wat hierbij in de buurt komt.

Begin op tijd met plannen

Erg vanzelfsprekend, maar als je op tijd begint met het werken aan je scriptie, dan zal je voor jezelf een veel rustigere periode ervaren. Als je op tijd begint met het werken aan je scriptie, hou je over de gehele periode meer tijd vrij om te werken en om je te focussen op dingen die niet met school te maken hebben. Zo kun je vanaf het begin van je scriptieperiode proberen om één of twee dagen in de week vrij te houden van schoolwerk, zodat je op die dagen kunt werken.

Naarmate de deadline van het inleveren van je scriptie dichterbij komt, is het logisch dat je je hier op wilt focussen, en geen tijd overhoud voor je bijbaantje, dus kan het een goed idee zijn om tijdens de beginfase van het schrijven van je scriptie wat meer tijd over houden voor je bijbaan.

De afleiding van werk kan nodig zijn

Hoe lastig het ook kan voelen om tijd vrij te maken voor werk, is het belangrijk dat je niet al je tijd besteed aan het schrijven van je scriptie. Afleiding is belangrijk, en dit kan ook afleiding zijn in de vorm van werk! Natuurlijk is het de bedoeling om je benodigde uren per week te spenderen aan je scriptie, maar dit hoeft niet het enige te zijn wat je in die week doet, toch?

Op zoek naar een bijbaan tijdens het schrijven van je scriptie maar kom je er even niet uit wat je nou precies wilt doen? Neem dan eens een kijkje op Studentjob.nl en misschien vind jij wel dé bijbaan die bij jou past!

Categoriën:

Carrière
Geen Reacties op “Je scriptie combineren met een bijbaan: hoe doe je dat?”

Geef een reactie