Scriptie inbinden

Scriptie inbinden

Je scriptie is eindelijk af. Digitaal staat hij op je laptop, in je mail en/of op je usb-stick. De scriptie dien je vaak van je onderwijsinstelling digitaal en hard copy in te leveren. De voorwaarden en eisen van hoe de lay-out van je scriptie eruit moet komen te zien staan vaak beschreven in de handleiding of studiegids van je onderwijsinstelling. Daarin staat ook beschreven hoeveel exemplaren je dient in te leveren.

De kosten van het printen van je scriptie zijn (helaas) voor jezelf. Je bent dus vrij om te kiezen op welke manier je je eigen scriptie inbindt. Laat dit wel door een professioneel bureau doen, om foutjes (en zo ook hoogoplopende kosten) te voorkomen.

Het is aan te raden om advies en hulp te vragen aan een medewerker van de copyshop. Je scriptie kan bijvoorbeeld bepaalde tabellen, figuren of grafieken bevatten die er hard-copy ineens heel anders kunnen worden weergegeven en dit staat natuurlijk niet netjes.

Een goede presentatie van je scriptie is een must. Zorg ervoor dat alle tekst in je scriptie in het zwart is geschreven en dat je scriptie een voorblad, inhoudsopgave en bijlagen bevat.Daarnaast dient het hoofdstukken, paragrafen een deelparagrafen te bevatten en moet het in een oogopslag duidelijk zijn wat de hoofdstukken en paragrafen zijn. Het is dus handig als je deze een nummering geeft.

Verder is het belangrijk dat je scriptie geen taalfouten of plagiaat bevat. Je kunt je scriptie laten nakijken door een professioneel bedrijf en zelf voor plagiaat checken door gebruik te maken van een goede plagiaat checker.

Het handigst is als je even langsgaat bij een repro of copycenter waarin je je wensen kan bespreken en ze jou vertellen wat het allemaal gaat kosten. Je kunt dan direct advies inwinnen. Je kunt natuurlijk van tevoren ook altijd even bellen. Daarnaast is er een mogelijkheid om je scriptie per post te versturen of digitaal aan te leveren. Het risico daarvan is natuurlijk dat er geen interactie mogelijk is en dat je dus een risico kunt lopen op een niet geheel naar wens aangeleverde scriptie.

Wanneer je persoonlijk een professioneel printbureau bezoekt, zorg dan dat je jouw bestand op een usb-stick hebt en voor de zekerheid in jouw mailaccount, zodat je scriptie altijd beschikbaar is. Het is aan te raden dat je de scriptie alvast hebt geconverteerd naar een PDF-bestand, zodat de pagina’s weergegeven op het beeldscherm precies zo worden weergegeven op papier wanneer het uit de printer komt.

Scriptie inbinden: Ringband

Een eenvoudige, maar nette manier van je scriptie inbinden. Dit is eveneens de goedkoopste manier.

Scriptie inbinden: Lumbeck

Wanneer je een eenvoudige ringband helemaal niets vind, dan kan je kiezen voor een andere inbindmethode; de lumbeck. Bij een lumbeck worden de voor- en achterkant als omslag geprint en vervolgens wordt deze om het binnenwerk heen gelijmd. Er ontstaat hierdoor een geheel met een professionele uitstraling dan de eenvoudige ringband, die al veel gebruikt wordt.

Tot slot is het raadzaam om op tijd je scriptie in te binden, aangezien je altijd rekening dient te houden met onvoorziene omstandigheden. Bijvoorbeeld dat je scriptie verkeerd wordt aangeleverd, of er iets mis is gegaan in de communicatie tussen jou en het printbedrijf.

Categoriën:

Scriptie
Geen Reacties op “Scriptie inbinden”

Geef een reactie