Scriptie Management – Hoe maak je van je scriptie een succes?

Uiteraard gaat je scriptie schrijven niet vanzelf! Een goede scriptie management is daarom nooit weg! Maar hoe manage je het schrijven van je scriptie? Hier vind je enkele tips voor een goede scriptie management!

Tijdsplanning

Een goede scriptie management valt en staat natuurlijk bij een goede tijdsplanning. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een planning te maken van hetgeen je wilt doen en dit vast te leggen in een document. Print dit document uit en hang het op ergens in je kamer. Dit mag suf lijken, maar voor een goede scriptie management is dit onontbeerlijk! Zie ook hoe je een plan van aanpak dient te schrijven.

Artikelen

Tijdens het zoeken naar goede artikelen kun je je helemaal op laten gaan in het grote woud der artikelen. Wanneer je op dag a nog helemaal content bent met een artikel, kun je op dag b de waarde er van al helemaal niet meer terugvinden. Daarom dien je voor een goed management van je scriptie je artikelen direct goed te archiveren. Maak desnoods een bestand aan met enkele noten bij dit artikelen. Een ander goed systeem om op dit gebied je scriptie management goed te laten verlopen, is om verschillende kleuren/codes aan de artikelen toe te kennen. Deze codes/kleuren dienen een onderscheid te maken in de mate van belang voor jouw scriptie.

Scriptiebegeleiders

Maak goede en duidelijke afspraken met je scriptiebegeleiders. Schuw een documentatie op dit gebied niet. Veel studenten en begeleiders schijnen weleens de afspraken (deels) te vergeten. Om onduidelijkheden en verrassingen in de toekomst te ver komen, dien je voor een goed scriptie management, duidelijk afspraken te maken en deze ook vast te leggen.

Wanneer je deze korte, simpele regels in gedachten houdt en je eigen scriptie management strak volgt, dan ben je op de goede weg om je scriptie tot een succes te maken! Onderschat het niet, want een goede scriptie management kan het verschil uitmaken tussen een hels karwei of een zeer soepel scriptietraject!

Categoriën:

Scriptie
Geen Reacties op “Scriptie Management – Hoe maak je van je scriptie een succes?”

Geef een reactie