Hoe kies je een MBA opleiding?

MBA opleiding: Oriëntatie

Voorafgaand aan je besluit om voor een MBA opleiding te kiezen, is het raadzaam om onderzoek te doen naar de kwaliteit van het onderwijs, om erachter te komen of je de juiste aansluiting vindt bij de opleiding. Check bijvoorbeeld de grootte van de onderwijsgroepen, hoeveel (persoonlijke) begeleiding je krijgt, of er met verschillende werkvormen wordt gewerkt en wat de onderwijsfilosofie is. Om al deze essentiële punten in kaart te brengen kun je het beste een bezoek brengen aan een aantal onderwijsinstellingen naar keuze. Praat met studenten en afgestudeerden. Zij hebben de ervaring en kunnen je vertellen over de ins- en outs van de opleiding.

MBA opleiding: Toelating

De toelating verschilt per opleiding, maar je dient minimaal over een Bachelor- of HBO diploma te beschikken. Daarnaast vragen ze bij de toelating over het algemeen minstens 3 jaar werkervaring. Tot slot is een goede beheersing van de Engelste taal een vereiste. Het is zeer raadzaam dat je je tijdig inschrijft, bij de opleiding van jouw keuze. Bij veel opleidingen geldt namelijk het principe; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Houd er rekening mee dat je getest wordt op je Engelse taal, je intellectuele capaciteiten en dat je een essay moet schrijven met daarin je motivatie.

MBA opleiding: Voordelen

Met een MBA opleiding kwalificeer je je voor meer carrièrekansen en competenties die jouw kansen op de arbeidsmarkt doen vergroten. Een MBA biedt natuurlijk geen garanties voor een daadwerkelijke salarisverhoging of een voortgang in je carrière, maar in de regel kan men ervan uitgaan dat een MBA zichzelf snel terug betaalt. Houd voor ogen dat het belangrijk is dat je de juiste vooropleiding hebt, voldoende vakkennis, ervaring en de juiste persoonlijke eigenschappen bezit.

MBA opleiding: Stel jezelf de volgende vragen

  1. Waarom wil je de MBA opleiding volgen?
  2. Is een MBA opleiding de beste weg om mijn carrièredoelen te verwezenlijken?
  3. Hoe is het onderwijs georganiseerd?
  4. Voldoe ik aan de toelatingseisen?
  5. Kan ik de financiering zeker stellen?
  6. Welke business school met bijbehorend programma past bij mij?
  7. Ben ik bereid om fors in te leveren in mijn privéleven / vrije tijd?
  8. Wil je een fulltime of parttime opleiding volgen?
  9. Welke opleidingsinstituten leveren de beste kwaliteit?

Categoriën:

Carrière
Geen Reacties op “Hoe kies je een MBA opleiding?”

Geef een reactie