Waarom je na je afstuderen in het buitenland moet gaan werken

buitenland-werken

Na maanden hard werken lijkt er eindelijk een einde te komen aan je scriptie, maar heb je er al over nagedacht wat je daarna wilt gaan doen? Veel afgestudeerden kiezen ervoor om er een jaar tussenuit te gaan voordat zij echt aan het werk gaan. In zo’n jaar kun je ervoor kiezen om de wereld te ontdekken door te gaan reizen of om een tijdje te gaan werken in het buitenland. Dit laatste heeft veel voordelen voor de rest van je carrière.

Doe werkervaring op

Wanneer je gaat werken in het buitenland ontdek je niet alleen een beetje meer van de wereld, maar bouw je tegelijkertijd ook nog eens aan je cv. Je doet nieuwe werkervaring en skills op die je in Nederland niet zo snel op zal doen. Door te gaan werken in het buitenland word je zelfstandiger, flexibeler en onafhankelijker, omdat je volledig op je eigen benen moet staan. Eigenschappen zoals deze zullen heel erg gewaardeerd worden door toekomstige werkgevers.

Vergroot je netwerk

Als expat leer je veel makkelijker nieuwe mensen kennen. Je bent namelijk helemaal op jezelf aangewezen in een nieuw land en zo zul je veel sneller contact leggen met andere expats en locals. Na je werk en in de weekenden heb je veel vrije tijd om mee te doen aan verschillende activiteiten of om met je collega’s een drankje te doen. Samen met hun leer je het nieuwe land en de cultuur kennen. Na een tijdje werken in het buitenland zal je een grote internationale vriendengroep opgebouwd hebben en dit is erg handig voor het uitbreiden van je netwerk.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast alle professionele skills en vaardigheden die je ontwikkelt tijdens het werken in het buitenland ontwikkel je ook een heleboel persoonlijke vaardigheden. Zo kun je ervoor kiezen om een nieuwe taal te leren of je taalvaardigheid verbeteren. Daarnaast kom je in contact met een nieuwe cultuur, met nieuwe normen, waarden en gewoontes. Door deze te leren kennen en hier flexibel mee om te gaan verbreed je je horizon en zul je meer open staan tegenover de rest van de wereld.

Dus mocht je er nog niet helemaal over uit zijn wat je na je afstuderen wilt gaan doen ga dan werken in het buitenland. Naast dat het een hele bijzondere ervaring is geef je ook nog eens je cv een boost!

Categoriën:

Carrière
Geen Reacties op “Waarom je na je afstuderen in het buitenland moet gaan werken”

Geef een reactie